Cartofi umpluti cu branza sarata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii umpluti cu branza sarata este un preparat care poate fi servit atat ca fel pricipal cat si ca aperitiv.

Ingrediente

    • 8-12 cartofi mijlocii
    • 300 gr branza sarata
    • 2 oua
    • 2 linguri cu unt
    • 2 linguri cu verdeata tocata
    • 2 rosii
    • sare
    • cateva frunze de busuioc

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati cartofii cu burete aspru, limpeziti si puneti leguma sa fiarba cu apa calda cat s-o acopere. Fierbeti acoperit 20 minute, scurgeti apa, raciti 5-10 minute, apoi curatati-i de coaja.
  2. Taiati fiecare cartof in doua pe lungimea lui si scobiti miezul cu  o  lingurita, apoi amestecati acest miez cu: 1 ou batut in amestec omogen cu branza sarata trecuta pe razatoare, verdeata tocata, 1 lingura cu unt. Omogenizati amestecul.
  3. Umpleti jumatatile de cartofi cu acest amestec, asezati in tava unsa cu unt, cu felii de rosii intre ele si puneti tava la cuptor pentru 20 minute.
  4. Fierbeti oul ramas timp de 6 min, taiati-l in felii subtiri pe lat. Serviti cartofii in tava in care s-au facut cat sunt foarte calzi; decorati cu frunze de busuioc si felii de ou fiert tare inainte de a servi mancarea.

Recomandari

Aperitive