- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii umpluti cu branza sarata este un preparat care poate fi servit atat ca fel pricipal cat si ca aperitiv.
Ingrediente
- 8-12 cartofi mijlocii
- 300 gr branza sarata
- 2 oua
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu verdeata tocata
- 2 rosii
- sare
- cateva frunze de busuioc
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati cartofii cu burete aspru, limpeziti si puneti leguma sa fiarba cu apa calda cat s-o acopere. Fierbeti acoperit 20 minute, scurgeti apa, raciti 5-10 minute, apoi curatati-i de coaja.
- Taiati fiecare cartof in doua pe lungimea lui si scobiti miezul cu o lingurita, apoi amestecati acest miez cu: 1 ou batut in amestec omogen cu branza sarata trecuta pe razatoare, verdeata tocata, 1 lingura cu unt. Omogenizati amestecul.
- Umpleti jumatatile de cartofi cu acest amestec, asezati in tava unsa cu unt, cu felii de rosii intre ele si puneti tava la cuptor pentru 20 minute.
- Fierbeti oul ramas timp de 6 min, taiati-l in felii subtiri pe lat. Serviti cartofii in tava in care s-au facut cat sunt foarte calzi; decorati cu frunze de busuioc si felii de ou fiert tare inainte de a servi mancarea.