Budinca de sparanghel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de sparanghel este un preparat delicios, care necesita timp pentru preparare, dar pe care il puteti servi chiar si la mesele cu multi invitati.

Ingrediente

    • 500 gr sparanghel
    • 500 ml lapte dulce
    • 70 gr unt
    • 3 linguri faina
    • 4 oua
    • cascaval ras
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala sparanghelul bine de tot cu apa rece , apoi se fierbe in apa cu sare, in snop. Dupa ce s-a fiert se scoate,se lasa sa se scurga cateva minute, apoi se taie varfurile fragede, aruncand partea lemnoasa.
  2. Se prepara un sos alb din 60 gr unt incalzit, in care se pune faina si se amesteca bine pana se incorporeaza, adaugand treptat laptele si amestcand continuu pana obtineti o ciulama. Se ia sosul de pe foc, se adauga sare, piper, galbenusurile, cate unul, se amesteca bine dupa fiecare, apoi se introduc varfurile de sparanghel si albusurile batute spuma, amestecand foarte usor de jos in sus.
  3. Se unge cu unt un vas termorezistent, se toarna compozitia si se presara cascavalul ras. Se introduce forma in cuptorul incins sa se coaca, la foc moderat. Budinca de sparanghel se poate coace si in baie de apa, tot la cuptor.

Recomandari

Aperitive