- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inimioarele cu parmezan au o aroma intensa si putin iute, care dau dependenta. Serviti-le impreuna cu un aperitiv iniante de cina sau serviti-le lang unbol de supa.
Ingrediente
- 150 gr faina
- 80 gr parmezan ras
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- ulei, pentru glasare
- 100 gr unt, recit si taiat cubulete
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 ou
- fulgi de sare de mare, pentru decor
USTENSILE:
- forme de taiat in forma de inimioara
- hartie de copt
- robot de bucatarie
- 2 tavi joase
- pensula din silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 36 de portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de racire 30 minute
Timp de coacere 8-10 minute
- Pregatiti 2 tavi joase, ungeti-le cu putin ulei, si apoi captusiti-le cu hartie de copt. Turnati faina si untul in bolul robotului de bucatarie si amestecati-le, pana cand amestecul devine firimicios.
- Adaugati parmezanul ras, cimnrul uscat si fulgii de ardei iute si continuati sa mixati pana cand amestecul incepe sa se lege. Incorporati galbenusul si 1 lingura de apa si mixati inca putin, pana cand amestecul devine lipicios. Nu amestecati excesiv in aceasta etapa, pentru ca aluatul sa ramana fraged.
- Scoateti aluatul din bolul robotului de bucatarie, framantati-l putin si formati o minge. Pe o planseta pudrata cu faina, intindeti aluatul in foaie subtire si decupati inimioarele. Asezati inimioarele pe tavi si bagati-le la frigider jumatate de ora.
- Cu pensula din silicon, ungeti fiecare inimioara cu albus, iar apoi presarari parmezan ras si fulgi de sare de mare peste ele. Coaceti 8-10 minute, pana cand se rumenesc usor, apoi lasati-le sa se raceasca 1-2 minute in tava si transferati-le pe un gratar pana se intaresc.