Inimioare cu parmezan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Inimioarele cu parmezan au o aroma intensa si putin iute, care dau dependenta. Serviti-le impreuna cu un aperitiv iniante de cina sau serviti-le lang unbol de supa.

Ingrediente

    • 150 gr faina
    • 80 gr parmezan ras
    • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
    • ulei, pentru glasare
    • 100 gr unt, recit si taiat cubulete
    • 1 lingurita cimbru uscat
    • 1 ou
    • fulgi de sare de mare, pentru decor

    USTENSILE:

    • forme de taiat in forma de inimioara
    • hartie de copt
    • robot de bucatarie
    • 2 tavi joase
    • pensula din silicon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 36 de portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de racire 30 minute
Timp de coacere 8-10 minute

  1. Pregatiti 2 tavi joase, ungeti-le cu putin ulei, si apoi captusiti-le cu hartie de copt. Turnati faina si untul in bolul robotului de bucatarie si amestecati-le, pana cand amestecul devine firimicios.
  2. Adaugati parmezanul ras, cimnrul uscat si fulgii de ardei iute si continuati  sa mixati pana cand amestecul incepe sa se lege. Incorporati galbenusul si 1 lingura de apa si mixati inca putin, pana cand amestecul devine lipicios. Nu amestecati excesiv in aceasta etapa, pentru ca aluatul sa ramana fraged.
  3. Scoateti aluatul din bolul robotului de bucatarie, framantati-l putin si formati o minge. Pe o planseta pudrata cu faina, intindeti aluatul in foaie subtire si decupati inimioarele. Asezati inimioarele pe tavi si bagati-le la frigider jumatate de ora.
  4. Cu pensula din silicon, ungeti fiecare inimioara cu albus, iar apoi presarari parmezan ras si fulgi de sare de mare peste ele. Coaceti 8-10 minute, pana cand se rumenesc usor, apoi lasati-le sa se raceasca 1-2 minute in tava si transferati-le pe un gratar pana se intaresc.

Recomandari

Aperitive