- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Batoanele cu fulgi de ovaz si migdale sunt combinatia perfecta intre ovaz, zahar si unt, coapte doar cat sa ramana moi, lipicioase si crocante in acelasi timp.
Ingrediente
- 180 gr unt
- 1 lingura melasa aurie sau miere de albine
- 180 gr ovaz macinat mare
- 80 gr mere uscate, taiate
- 130 gr zahar brut
- sare
- 50 gr fulgi de ovaz
- 80 gr migdale oparite, tocate
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 10 minute
Timp de coacere 20-25 de minute
- Turnati unutl, zaharul si melasa sau mierea de albine intr-o cratita mare, la foc mic, si continuati sa amestecati pana cand ingredientele s-au topit si s-au omogenizat, moment in care se ia cratita de pe foc.
- Adaugati putina sare, ovazul macinat si fulgii de ovaz si amestecati pana se omogenizeaza compozitia, apoi incorporati merele uscate si migdalele oparite.
- Turnati amestecul intr-o tava si nivelati cu un cutit. Presarati-l bine in tava cu o furculita, apoi coaceti-l 20-15 de minute, pana se rumeneste putin. Scoateti tava din cupotr si lasati sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit putin, trasati patrate sau dreptunghiuri si lasati-l sa se raceasca complet. Cand s-a racit, scoateti-l din tava si portionati-l. Batoanele se pot pastra mult timp la frigider in recipiente etans.