- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acesti covrigi rotunzi si rumeni isi datoreaza textura deosebita faptului ca sunt gatiti de doua ori, intai prin oparire, iar apoi prin coacere.Moi la miez si cu o crusta crocanta, sunt excelenti si umpluti, dar si simpli, prajiti si unsi cu unt.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 covrigi
Timp de preparare 1 ora
Timp de dospire 1 ora si 10 minute
Timp de coacere 20 minute
- Intr-o craticioara se pune laptele la fiert si, dupa ce a dat in clocot, luati craticioara de pe foc si adaugati unutl si zaharul. Amestecati pana se topeste untul si zaharul se dizolva, apoi turnati ametsecul intr-un catsron mai mare si lasati-l sa se racoreasca, pana devine caldut. Adaugati drojdia in amestec si lasati-l deoparte 10 minute, pana cand suprafata se acopera cu spuma.
- Incorporati sarea si albusul in amestecul de drojdie, apoi adaugati treptat faina pana obtineti un aluat moale.Rasturnati aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati-l 15 minute, pana devine elastic.
- Acoperiti aluatul si lasati-l la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul. Impartiti-l in 12 parti egale si formati mingiute. Formati din mingiute inele, apasand cu degetul mijlocul fiecarei mingi. Largiti orificiile invartind aluatul pe deget pana cand orificiul reprezinta cam 1/3 din diametrul covrigului, apoi lasati-i sa dospeasca 10 minute.
- Opariti covrigii intr-o oala cu gura larga, fara capac, cate 15 minute. Scoateti-i cu spumiera si scurgeti-i bine, apoi asezati-i in tava unsa cu grasime.
- Amestecati galbenusul cu 1 lingura de apa si ungeti, cu o pensula de patiserie, fiecare covrig. Presarati covrigii cu seminte de susan si coaceti-i 20 de minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata scoateti-i din tava pe un gratar pana se racesc.
- Pentru a prepara covrigi umpluti, taiati-i in doua pe latime, si ungeti jumatatea de jos cu crema de branza. Asezati peste ea somon afumat, ceapa rosie tocata sau taiata julienne, capere si castraveciori murati. Adaugati catea picaturi de zeama de lamaie si putin piper negru macinat, acoperiti cu capacul covrigului, apoi serviti.