- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul sarat cu masline si rosii este de fapt o paine usoara, gustoasa si la mare cautare la mcul dejun.
Ingrediente
- 50 gr masline negre, fara saburi, tocate
- 130 gr parmezan ras grosier
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 80 gr cascaval vechi, taiat cubulete
- 1 lingurita cimbru proaspat sau uscat
- 30 gr unt topit
- 150 ml smantana sau iaurt
- 80 gr cubulete de bacon
- 80 gr rosii semi-uscate
- 450 gr faina
- 3 cepe verzi, tocate marunt
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 200 ml lapte
- 1 ou
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 1 chec
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 30-45 minute
- Prajiti cubuletele de bacon pana devin crocante, adaugati maslinele si puneti amestecul deoparte. scurgeti rosiile semi-uscate de uleiul de masline in care au fost conservate si uscati-le cu prosoape de hartie inainte de a le toca. Presarati peretii si fundul formei de cozonac cu unt apoi cu parmezan ras.
- Cerneti faina si praful de copt intr-un castron mare, impreuna cu 1 lingurita de sare si piper negru macinat din abundenta. amestecati rosiile, ceapa verde, cuburile de cascaval, fulgii de ardei iute, cimbrul si amestecul de bacon si masline.
- Formati un crater in mijlocul amestecului, incorporati laptele, untul, oul si smantyana/iaurtul. Framantati putin amestecul, apoi turnati-l in forma de cozonac, nivelati-l si presarati parmezan deasupra.
- Coaceti 30-45 de minute, in functie de cuptor si de dimensiunea formei, pana creste si se rumeneste. Daca il intepati cu o frigaruie, aceasta trebuie sa iasa curata, daca nu atinge branza.
- Lasati checul rumenit sa se raceasca in forma 15 minute, apoi rasturnati-l pe un gratar pana la racirea ompleta.