- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Batoanele cu fulgi de ovaz se prepara rapid si ieftin, sunt integrale si, de asemenea, fac o gustare excelenta cu continut ridicat de carbohidrati, pentru un plus de energie.
Ingrediente
PENTRU BATOANELE CU FRUCTE:
- 125 gr zahar brut
- 280 gr fulgi de ovaz
- 180 gr unt
- 2 linguri melasa sau miere de albine
- 30 gr stafide
PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:
USTENSILE:
- tava de rulada tapetata cu unt
- tava de prajituri patrata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 16 portii
Timp de preparare 10 minute
Timp de coacere 15- 20 minute
- Turnati untul, zaharul si mierea intr-o cratita si incalziti-le la foc mic pana se omogenizeaza.
- Amestecati ovazul cu stafidele intr-un castron, turnati-le in sirop si amestecati pana se omogenizeaza. Luati amestecul de pe foc si turnati-l in tava patrata, presarand cu lingura de lemn sau cu o furculita.
- Coaceti batoanele 15 -20 de minute la cuptor, pana se rumenesc. Daca sunt gata si intepati cu o frigaruie, ar trebui sa iasa curata, iar produsul finit sa fie destul de moale pentru o consistenta gumata. Lasati ametsecul sa se raceasca in tava.
- Topiti ciocolata la bain-marie, apoi ungeti cu ea batoanele netaiate si portionatile abia cand ciocolata este intarita si amestecul de cerealecomplet rece.