- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca dulce de orez este un desert foarte apreciat de cunoscatori , iar aceasta varianta este una imbunatatita si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 1 litru lapte
- coaja rasa fin de la 1 lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 gr orez thailandez parfumat
- 130 gr zahar
- 300 ml frisca lichida
- 6 oua cu albusul si galbenusul separate
PENTRU DECOR:
- ramurele de menta proaspata
- zmeura
- kiwi feliat
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8-10 portii
Timp de preparare 150 minute
Timp de coacare 75 minute
- Fierbeti orezul 2 minute in apa clocotita, apoi scurgeti-l bine. Puenti orezul intr-o cratita mare, amtiaderenta, si adaugati laptele, zaharul si coaja rasa fin de lamaie. Aduceti compozitia la punctul de fierbere, la foc mediu, amestecand din cand in cand, apoi reduceti flacara si lasati sa fiarba fara clocote, amestecand din cand in cand, timp de 20 de minute sau pana cand orezul a absorbit laptele, iar boabele de orez cunt umflate si moi.
- Lasati orezul sa se raceasca si cand este inca caldut, incorporati in el frisca, esenta de vanilie si galbenusurile, unul cate unul. Bateti albusurile de ou spuma moale, incorporati o lingura de spuma in amestec, incorporand prin rasturnare restul de spuma.
- Turnati amestecul in forma antiaderenta, nivelati usor, apoi coaceti budinca 50 de minute sau pana creste si se rumeneste deasupra, ajungand la o consistenta usor gelatinoasa. Lasati-o la racit, iar apoi dati-o la frigider cateva ore.
- Serviti budinca de orez rece feliata, cu zmeura si felii de kiwi si o ramurica de menta.