- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca Neselrode este un aperitiv de vara foarte gustos si aromat, pe care il veti aprecia cu placere.
Ingrediente
- 3 linguri apa
- 1 lingura zahar
- 60 gr stafide
- 40 gr fructe confiate
- coaja de portocala confiata
- 100 gr lichior
- 300 rg frisca lichida
- 4 albusuri
- 125 gr piure de castane
- 300 gr frisca batuta
- 1 baton de vanilie
- 100 gr castane glasate
Instructiuni de preparare
- Se dizolva zaharul in 3 linguri de apa fierbinte, intr-un castron, si se pun stafidele in acest sirop, la macerat, cateva minute. Se amesteca pana se raceste siropul.
- Se pun in alt castron fructele confiate, taiate fin si coaja confiata de portocale si se toarna peste ele destul lichior ca sa le acopere. Se lasa la macerat 12 ore.
- Se pune frisca lichida intr-o craticioara sa fiarba incet cu vanilia taiata marunt. Intr-un vas, se bat spuma tare albusurile. Frisca fierbinte se toarna peste albusuri, amestecand usor. Se amesteca mereu cu o lingura de lemn si se fierbe amestecul la foc foarte mic. Nu se ia vasul de pe foc pana ce crema nu se ingroasa.
- Crema calduta se amesteca cu fructele confiate, stafidele si piureul de castane. Se inglobeaza usor frisca batuta in crema, se pune compozitia intr-un castron de portelan si se lasa sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, se pune castronul in congelator 1 ora.
- Se scoate apoi castronul din conge-lator, se orneaza cu castane glasate si se serveste.