- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bulgarasii de orez cu miere sunt foarte buni, iar daca ii serviti reci aroma devine mult mai intensa.
Ingrediente
- 125 gr orez
- 1 litru lapte dulce
- 80 rg zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 galbenusuri
- 1 albus
- 1 lingura fulgi de nuca de cocos
- 1/2 lingura pudra de scortisoara
- 30 gr unt
- sirop de ananas
PENTRU SOSUL CARAMEL:
- 3 linguri miere de albine
- 1 portocala
- 8 frunze de menta
Instructiuni de preparare
- Se opareste orezul 5 minute in apa clocotita, se scurge, se clateste cu apa rece si se scurge bine. Se fierbe apoi 45 de minute in laptele clocotit, in care s-au adaugat 75 gr zahar si vanilie. Se da deoparte de pe foc si, dupa ce se mai racoreste, se incorporeaza galbenusurile, untul, nuca de cocos si scortisoara. Se amesteca bine.
- Dupa ce se raceste, se modeleaza cu mana „bulgarasi" de orez, de marimea mandarinelor, care se pun, pentru 2 ore, la frigider.
- Intre timp, se curata coaja portocalei, se inlatura partea alba si se taie sub forma unor batonele fine. Se oparesc 3 minute cu apa clocotita, se scurg bine si se fierb cu mierea, intr-o craticioara, pana cand capata culoarea maronie. Se ia sosul de pe foc, se dilueaza cu siropul de ananas si se pune la racit.
- „Bulgarasii" de orez se ung cu albusul batut spuma, se pudreaza cu zahar, se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptor 5-6 minute. Se servesc imediat, cu sosul de miere si decorati cu frunze de menta.