Bulgarasi de orez cu miere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bulgarasii de orez cu miere sunt foarte buni, iar daca ii serviti reci aroma devine mult mai intensa.

Ingrediente

    • 125 gr orez
    • 1 litru lapte dulce
    • 80 rg zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 2 galbenusuri
    • 1 albus
    • 1 lingura fulgi de nuca de cocos
    • 1/2 lingura  pudra de scortisoara
    • 30 gr unt
    • sirop de ananas

    PENTRU SOSUL CARAMEL:

    • 3 linguri miere de albine
    • 1 portocala
    • 8 frunze de menta

Instructiuni de preparare

  1. Se opareste orezul 5 minute in apa clocotita, se scurge, se clateste cu apa rece si se scurge bine. Se fierbe apoi 45 de minute in laptele clocotit, in care s-au adaugat 75 gr zahar si vanilie. Se da deoparte de pe foc si, dupa ce se mai racoreste, se incorporeaza galbenusurile, untul, nuca de cocos si scortisoara. Se amesteca bine.
  2. Dupa ce se raceste, se modeleaza cu mana „bulgarasi" de orez, de marimea mandarinelor, care se pun, pentru 2 ore, la frigider.
  3. Intre timp, se curata coaja portocalei, se inlatura partea alba si se taie sub forma unor batonele fine. Se oparesc 3 minute cu apa clocotita, se scurg bine si se fierb cu mierea, intr-o craticioara, pana cand capata culoarea maronie. Se ia sosul de pe foc, se dilueaza cu siropul de ananas si se pune la racit.
  4. „Bulgarasii" de orez se ung cu albusul batut spuma, se pudreaza cu zahar, se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptor 5-6 minute. Se servesc imediat, cu sosul de miere si decorati cu frunze de menta.

Recomandari

Aperitive