- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Racitura este un aperitiv de iarna, usor de preparat si pe gustul tuturor. daca doriti puteti prepara racitura din carne si tacam de curcan pentru un preparat complet dietetic.
Ingrediente
- 1 rasol de vaca
- 2 picioare de porc
- 2 tacamuri de pasare
- zarzavat pentru supa (ceapa, morcov, pastranac, patrunjel radacina, telina)
- usturoi
- sare
- 1 gogosar murat
- piper boabe
Instructiuni de preparare
- Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape.
- Rasolul de vaca, picioarele de porc si tacamurile de pasare se pun intr- un vas mare cu 10 l de apa.
Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare.
- Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii. Fiecare farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat. Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda.Se incearca puterea de coagulare inainte de adauga zeama de carne, luand o lingura de zeama si lasand-o la frigider. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In caz contrar se fierb citeva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne.
- Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.