Sufleu de smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de smantana este foarte bun si aromat, pe care il puteti servi cald sau rece, la micul dejun sau la cina.

Ingrediente

    • 400 gr smantana
    • 3 linguri faina
    • 100 gr zahar pudra
    • 4 oua
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se toarna, intr-un vas, smantana cu faina si se pune sa fiarba pe foc mic, amestecand bine, ca sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda. Se amesteca mereu si, dupa ce compozitia da in cateva clocote, se ia de pe foc si se pune la racit. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia.
  2. Se incorporeaza galbenusurile in compozitia de faina, rece, si se amesteca. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in compozitie, amestecand cu lingura, de sus in jos.
  3. Totul se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina si se coace sufleul in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 20 de minute. Se scoate sufleul din cuptor si se serveste cald.

Recomandari

Aperitive