- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de oua cu vanilie trebuie sa il incercati pentru ca este foarte bun si gustos.
Ingrediente
- 250 gr zahar pudra
- 6 galbenusuri
- 6 albusuri
- 30 gr unt
- 1 lingura zahar tos
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile foarte bine si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu lingura, de sus in jos.
- Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu zahar tos. Se pune tava in cuptorul cald si se coace sufleul, la foc potrivit, timp de 20 de minute. Se scoate tava din cuptor, se presara sufleul cu zahar tos si se pune din nou tava in cuptor, 3-4 minute, la foc iute, ca sa se caramelizeze zaharul. Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.