- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de vanilie este un preparat foarte indragit datorita aromei fine si al gustului foarte aromat.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 1 baton de vanilie
- sare
- 150 gr zahar
- 2 lingurite fecula ( amidon alimentar)
- 5 galbenusuri
- 7 albusuri
- 30 gr unt
- 1 lingurita zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se fierb intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte rece si se toarna, putin cate putin, peste lapte. Se amesteca bine compozitia ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga putina sare si se pune din nou cratita pe foc, amestecandu-se pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se taie untul in bucatele, care se pun deasupra preparatului (acesta poate astepta cateva ore inainte de a fi pus la cuptor).
- In compozitia de lapte cu fecula se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se freaca dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in preparat mai intai jumatate din albusuri, se amesteca incet, apoi se pune si restul de albusuri si se amesteca usor, de sus in jos, cu lingura de lemn.
- Se ia lingura cu lingura din compozitie si se pune intr-o forma din sticla termorezistenta, tapetata cu unt si pesmet, umplandu-se trei sferturi din vas. Se pune forma in cuptorul cald, evitandu-se sa se deschida usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa 20 de minute, se deschide cuptorul, se incearca sufleul cu un pai, care trebuie sa iasa uscat. Se scoate forma din cuptor, se pudreaza preparatul cu zahar si se serveste imediat.