- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bulzul de mamaliga ca-n Moldova este un aperitiv foarte gustos si satios.
Ingrediente
PENTRU MAMALIGA:
- 1,5 l apa, zer sau lapte nefiert
- 500 gr malai cernut
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr branza de burduf (sau branza framantata de oi sau capra)
- 200 gr costita afumata
- 4 carnati
- 3 linguri cu cascaval ras
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti o mamaliga din lichid cald (nu clocotit), malai proaspat cernut pus in ploaie si 1 lingura cu sare. Lasati mamaliga sa fiarba 20-25 minute dupa ce a inceput sa fiarba, amestecand cu lingura
de lemn sau cu melesteul in ceaun.
- Frigeti in tigaie fara ulei cei 4 carnati, taiati-i bucati de 2-3 cm. Taiati felii costita afumata.
- Luati cu lingura de lemn bucati mari de mamaliga, intindeti din ea un strat gros pe care presarati branza de burduf (sau branza framantata de oaie sau de capra), imprastiati bucati de costita si carnati.
- Faceti din mamaliga un bulz (o sfera groasa, rotunjita cu mana). Strangeti bulzurile intr-o cratita mare, presarati cascaval ras, puneti la cuptor pentru 15 minute sau lasati bulzurile pe plita fierbinte 5-6 minute. Presarati cascaval ras deasupra cand le treceti pe farfurii.
- Serviti boturile fierbinti, cu vin alb.