Tortilla cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortilla cu dovlecei este un preparat rapid pe acre il puteti face de cu seara pentru micul dejun.

Ingrediente

    • 800 gr dovlecei
    • 10 oua
    • 150 gr frunze de spanac
    • 200 gr branza Gouda
    • ulei
    • patrunjel verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Spala dovleceii si taie-i  fasii subtiri, fara sa ii cureti de coaja. Pune feliile de dovlecei intr-o tava unsa cu ulei, rasfira-le pe toata suprafata si baga tava in cuptorul incins pentru 20 de minute.
  2. Bate ouale, adauga sare si piper, dupa gust, oregano si patrunjel tocate marunt, iar la final, branza rasa.
  3. Intre timp,  caleste in ulei incins frunzele de spanac spalate si zvantate.
  4. Unge cu ulei doua tigai cu acelasi diametru, asaza mai intai frunze de spaanc calite si felii de dovlecel coapte, apoi cate o jumatate din compozitia de oua batute cu verdeturi. Baga tigaia in cuptorul incins si lasa-le 15-20 de minute.
  5. Cand sunt gata rastoarna-le pe un platou, decoreaza cu frunze de spanac, felii de dovlecel, apoi serveste imediat.

Recomandari

Aperitive