- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortilla cu dovlecei este un preparat rapid pe acre il puteti face de cu seara pentru micul dejun.
Ingrediente
- 800 gr dovlecei
- 10 oua
- 150 gr frunze de spanac
- 200 gr branza Gouda
- ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Spala dovleceii si taie-i fasii subtiri, fara sa ii cureti de coaja. Pune feliile de dovlecei intr-o tava unsa cu ulei, rasfira-le pe toata suprafata si baga tava in cuptorul incins pentru 20 de minute.
- Bate ouale, adauga sare si piper, dupa gust, oregano si patrunjel tocate marunt, iar la final, branza rasa.
- Intre timp, caleste in ulei incins frunzele de spanac spalate si zvantate.
- Unge cu ulei doua tigai cu acelasi diametru, asaza mai intai frunze de spaanc calite si felii de dovlecel coapte, apoi cate o jumatate din compozitia de oua batute cu verdeturi. Baga tigaia in cuptorul incins si lasa-le 15-20 de minute.
- Cand sunt gata rastoarna-le pe un platou, decoreaza cu frunze de spanac, felii de dovlecel, apoi serveste imediat.