- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele din legume se pot prepara din orice legume, astfel veti avea de fiecare data alta aroma la masa...
Ingrediente
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 dovlecel
- 2 oua
- 2 linguri cu unt
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri cu faina
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
- ulei
Instructiuni de preparare
- Toaca ceapa marunt, apoi caleste-o in unt incins impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica.
- Curata cartoful si dovlecel si da-le pe razatoarea mica, apoi pune-le impreuna intr-un castron. Adauga ceapa si morcovul, usturoiul pisat, ouale batute, patrunejl verde tocat fin, sare si piper, dupa gust.
- Din amestecul obtinut, modeleaza chiftelute de marime potrivita, da-le prin faina si prajeste-le in ulei incins, pe ambele parti. Cand sunt gata scoate-le pe servete de hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se poti servi ca aperitiv sau ca fel principal, alaturi de garnitura preferata.