Ciuperci marinate-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile marinate sunt foarte gustoase si aromate. Merita sa le incercati!

Ingrediente

    • 250-300 gr ciuperci mici
    • 2 linguri cu ulei
    • 4 linguri cu vin alb
    • 200 ml apa
    • 1 foaie de dafin
    • 1-2 catei de usturoi
    • cimbru
    • sare
    • piper boabe
    • 1 sfecla mica fiarta
    • 1 -2 castraveciori in otet
    • 1/2 lamaie
    • 2-4 frunze de busuioc

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Speli ciupercile, inlaturi coditele, le cureti si le speli si pe acestea, apoi le toci marunt. Palariile ciupercilor le pastrezi intregi. Le asezi in vas smaltuit cu ulei, vin alb, apa, usturoi curatat si tocat, cimbru, foaie de dafin si piper boabe si lasi sa se marineze 1 ora cu vasul acoperit.
  2. Pui sa fiarba ciupercile in marinata pana cand scade tot sosul.
  3. Scoti ciupercile in castron, amesteci cu sfecla fiarta, taiata cubulete si castraveciorii taiati felii, stropesti amestecul cu zeama de lamaie si servesti cu paine proaspata.

Recomandari

Aperitive