- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile fripte cu usturoi sunt perfecte pentru zilele de post din an, fiind satioase si foarte gustoase.
Ingrediente
- 10-12 ciuperci mari
- 1/2 lamaie
- 5-6 catei de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli ciupercile, in multe ape, separi cozile, dupa care le asezi pe plita (sau pe o tabla speciala, folosita pentru coptul vinetelor) cu palaria in sus, le pui sare si le frigi.
- Cand ciupercile si-au lasat zeama, strangi lichidul in farfurie si-l amesteci cu usturoi pisat. Ai grija numai ca ciupercile sa nu se arda.
- Cand sunt gata, strangi ciupercile pe un platou, le stropesti cu lamaie si usturoi si le servesti calde, cu paine sau mamaliguta.