Caltabos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caltabosul este foarte gustos si de nelipsit de pe masa de Craciun fiind un preparat delicios si gustos.

Ingrediente

    • 1 kg piept de porc
    • 2 cepe
    • 2 linguri slaninuta tocata marunt
    • mat gros de caltabos
    • 200 gr orez
    • foi de dafin
    • piper negru boabe pentru fiert
    • ienibahar

Instructiuni de preparare

  1. Lasa matul in apa cu otet si sare, dupa ce l-ai curatat bine pe interior. caleste putin ceapa tocata marunt, cat sa devina sticloasa. da carnea prin masina de tocat si fierbe orezul pe jumatate.
  2. Amesteca carnea tocata cu ceapa calita, orezul fiert, sare si pper macinat si slaninuta. Amesteca cu mana, apoi cu amestecul obtinut umple matul. Leaga-l la capete si pune-l la fiert in apa cu sare, foi de dafin, ienibahar si piper boabe. apa trebuie sa fie doar cu 2 degete mai sus de caltabos.
  3. Lasa la foc mic o ora, avand grija sa il intorci. Daca vrei caltabos rosu in loc de apa de fiert foloseste sange sarat.

Recomandari

Aperitive