- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Caltabosul este foarte gustos si de nelipsit de pe masa de Craciun fiind un preparat delicios si gustos.
Ingrediente
- 1 kg piept de porc
- 2 cepe
- 2 linguri slaninuta tocata marunt
- mat gros de caltabos
- 200 gr orez
- foi de dafin
- piper negru boabe pentru fiert
- ienibahar
Instructiuni de preparare
- Lasa matul in apa cu otet si sare, dupa ce l-ai curatat bine pe interior. caleste putin ceapa tocata marunt, cat sa devina sticloasa. da carnea prin masina de tocat si fierbe orezul pe jumatate.
- Amesteca carnea tocata cu ceapa calita, orezul fiert, sare si pper macinat si slaninuta. Amesteca cu mana, apoi cu amestecul obtinut umple matul. Leaga-l la capete si pune-l la fiert in apa cu sare, foi de dafin, ienibahar si piper boabe. apa trebuie sa fie doar cu 2 degete mai sus de caltabos.
- Lasa la foc mic o ora, avand grija sa il intorci. Daca vrei caltabos rosu in loc de apa de fiert foloseste sange sarat.