Turtite de peste in stil thailandez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turtitele de peste in stil thailandez sunt numai bune la micul dejun dar si la felul principal, fiind foarte aromate si gustoase.

Ingrediente

    • 500 gr file de salau sau orice fel de peste alb
    • 4 creveti curatati, decorticati
    • 2 frunze de lamai, tocate foarte marunt
    • 3 fire de ceapa verde, taiate bucati
    • 3 catei de usturoi
    • 3 linguri lapte de cocos
    • 2 linguri sos de stridii
    • 1/2 lingura boia dulce
    • 1/2 lingurita chimen macinat
    • 1/4 lingurita seminte de coriandru, macinate
    • 1/2 lingurita zahar brun
    • 2 cm ghimbir ras
    • 1 ardei iute mic, curatat de seminte si tocat marunt
    • 200 ml ulei, pentru prajit
    • 2 oua
    • pesmet

    PENTRU SOS:

    • 3 linguri sos de ardei dulce
    • 3 linguri maioneza
    • 2 lingurite suc de lamaie
    • 2 catei de usturoi, bine zdrobiti

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

  1. Uscati bine pestele intr-un prosop, apoi taiati-l bucati si tocati-l cu mixerul impreuna cu ceapa, crevetii, frunzele de lamai si cateii de usturoi, iar cand este aproape tocata adaugati laptele de cocos, sosul de stridii, boiaua, chimenul, coriandrum, ardeiul iute, zaharul si ghimbirul, iar la final adaugati sare, dupa gust.
  2. Formati chiftelute de 2 cm grosile, dar daca sumt prea moi adaugati putin pesmet. Lasati chiftelutele 10 minute in frigider sa se intareasca, apoi tavaliti-le prin ou batut apoi prin pesmet si prajiti-le in ulei incins, la foc mediu, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
  3. Preparati sosul pentru aceste turtite, prin amestecarea energia a tuturor ingredientelor, apoi serviti-l alaturi de turtitele fierbinti.

Recomandari

Aperitive