- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saratelele cu branza sunt nemaipomenite pentru cocteil sau gustari usoare si se pot pastra cateva zile in stare perfecta, fara a-si schimba gustul, intr-un ambalaj ermetic.
Ingrediente
- 325 gr foitaj
- 150 gr branza Ceddar rasa fin sau cascaval
- 2-3 linguri mustar cu seminte intregi
- 1 ou batut
USTENSILE:
- 1 tava mare, unsa cu ulei
Instructiuni de preparare
- Intindeti foitajul si indreptati marginile cu un cutit pana obtineti un dreptunghi perfect.Presarati pe jumatate din dreptunghiul de foitaj aproape toata cantitatea de branza rasa, iar cealalta jumatate ungeti-o cu mustar.Indoiti jumatatea unsa cu mustar peste cea presarata cu branza, astfel incat marginile sa se suprapuna perfect. Lipiti marginile aluatului si intindeti din nou foaia pana aproape de dimensiunea initiala.
- Taiati aluatul in fasii late de 2,5 cm. Puneti un capat al fasiei in tava si apasati. Rasuciti fasia de foietaj in spirala si lasati si celalalt capat in tava. Procedati la fel cu restul saratelelor, lasand o oarecare distanta intre ele. Ungeti-le cu putin ou batut si presarati-le cu restul de branza. Dati-le la frigider 30 de minute si apoi coaceti-le 15 minute. Saratelele vor devenii aurii si crocante numai bune la aperitiv.