Empanadas cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

"Empanadas" sunt pateuri cu carne, branza, legume, populare in America Latina si in sudul Europei. Denumirea vine de la verbul "empanar", care inseamna a rula sau a imbraca in paine.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 150 gr faina
    • un galbenus
    • 50 gr drojdie
    • 2 linguri de lapte
    • 100 gr unt
    • putin zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr carne tocata
    • 1 ou
    • 1 galbenus
    • 1 ceapa tocata marunt
    • un catel de usturoi strivit
    • o lingura de ulei
    • un ardei tocat cubuleteo
    • o legatura de patrunjel
    • 70 gr masline verzi taiate marunt
    • oregano macinat
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se dizolva drojdia in lapte, se adauga galbenusul, untul si zaharul, faina si se framanta bine compozitia pana se obtine un aluat subtire, care se lasa sa se odihneasca la frigider o noapte intreaga.
  2. Se incinge uleiul si se prajesc pe rand ceapa, ardeiul, usturoiul si carnea tocata. Se ia de pe foc si se adauga un ou, un galbenus, maslinele si patrunjelul, oregano, sare si piper.
  3. Aluatul se imparte in doua placinte, iar pe fiecare placinta se pune o portie de umplutura, se impaturesc in jumatate si se lipesc bine marginile.
  4. Se coace in cuptor, circa 20 de minute, la 200°C (pot fi prajite si in tigaie). Inainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu galbenus.
  5. Pot fi servite calde sau reci, cu un sos picant de rosii. In loc de carne, pateurile mai pot fi umplute cu cascaval si sunca, cu porumb si ceapa, sau spanac si costita.

Recomandari

Aperitive