Caltabosi din maruntaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caltabosii din maruntaie este un preparat specific Craciunului si nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun.

Ingrediente

    • 1/2 ficat
    • 1/2 inima
    • 1 splina
    • 1/2 plaman
    • 1 kg carne de la ceafa
    • 300 gr ceapa
    • 200 gr orez
    • sare
    • piper
    • mate groase

Instructiuni de preparare

  1. Se pun maruntaiele la fiert separat. Se fierb jumatate de ora, se scurg, se clatesc cu apa calda, apoi se taie cuburi mici.
  2. Carnea se fierbe separat, dupa care se taie marunt si se amesteca peste maruntaie.
  3. Orezul, ales si spalat, se fierbe 20 minute, se spala si se scurge, apoi se pune peste amestecul de carne si maruntaie.
  4. Ceapa, tocata fin, se caleste in untura si se pune peste amestecul care se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  5. Matele se intorc pe dos, se spala, se rad cu lama unui cutit ascutit, se limpezesc in multa apa rece si se umplu cu amestecul bine omogenizat.
  6. Caltabosii se umplu prin palnia de carnati. Umplutura se intrerupe din 20 in 20 cm, apoi se leaga la ambele capete si se pun la fiert in apa fierbinte pentru jumatate de ora. Se inteapa caltabosul cu o furculita sau cu un ac gros in timp ce fierbe.
  7. Se scot cand nu mai au locuri umflate si din ei iese o zeama albicioasa.
  8. Se lasa la rece cateva ore. Se pot afuma sau se pot praji in ulei cand se servesc ca un fel de mancare.

Recomandari

Aperitive