- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Caltabosul moldovenesc este un preparat specific sarbotorilor de iarna, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun.
Ingrediente
- 2 linguri untura
- 1 lingura orez
- 100 ml supa de carne
- 3 linguri bulion
- cateva boabe de ienibahar
- 1 bucata de carne grasa de porc
- 3 cepe albe
- 100 gr stafide
- 1 lingurita boia de ardei
- coriandru
- foi de dafin
- 1 lingurita zahar
- piper
- sare
- mat de porc
Instructiuni de preparare
- Taiati carnea cu satrul, adaugati ceapa calita in untura, sarea, piperul, coriandrul, orezul, stafidele si supa de carne. Razuiti matul de porc cu cutitul, spalati-l bine cu apa rece si umpleti-l cu amestecul de carne fara a-l indesa prea tare. Nu-l legati la capat ci inchideti-l cu capatul matului ramas neumplut.
- Intepati caltabosul cu acul din loc in loc, ca sa nu plesneasca in timpul fierberii. In apa in care fierbe puneti foi de dafin, boia, bulion, zahar si ienibahar. Lasati sa clocoteasca la foc mic timp de o ora.
- Serviti caltabosul fiebinte, cu sosul in care a fiert, alaturi de un pahar de vin rosu.