Perisoare de ton si vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Perisoarele de ton si vinete pot fi salvarea dvs in zilele cand se anunta invitati in ultimul minut.Se pot prepara chiar in momentul cand invitatii au venit deja.Pentru un gust mai aromat se pot servi alaturi de un sos de rosii marinat.

Ingrediente

    • 2  vinete mijlocii
    • 240 gr ton in ulei
    • 2 oua
    • 2 cartofi
    • pesmet dupa gust
    • 100 g cascaval afumat picant
    • 50 g cascaval afumat
    • Ulei de seminÅ£e de in
    • sare

Instructiuni de preparare

 

  1. Vinetele se spala si se curata de coaja si de codita. Pulpa de vinete ramasa se taie cubulete si se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert timp de 15 minute. Cand miezul de vanata este moale se scurge de apa si se lasa intr-o sita sa se raceasca si sa se scurga de excesul de apa.
  2. Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Cand cartofii sunt fierti se strivesc pana se obtine un piure.
  3. Se amesteca intr-un castron piureul de cartofi cu miezul de vanata care  se mai scurge cu ajutorul mainilor, deoarece nu trebuie sa aibe multa apa.
  4. Se adauga peste cartofi si vanata, tonul maruntit, cascavalul picant si cel simplu date pe razatoarea mare sau taiate cubulete mici. Se omogenizeaza amestecul apoi se condimenteaza cu sare si se adauga ouale.Se amesteca iar, si daca este prea moale se adauca cate putin pesmet. Pesmetul trebuie adaugat treptat, cate putin pentru ca nu cumva ca amestecul sa fie mult prea tare.
  5. Din amestecul preparat se formeaza mingiute de marimi potrivite care apoi se trec prin pesmet si se prajesc in baie de ulei. Cand sunt rumenite pe toate partile se scot pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, si se servesc alaturi de felii de lamaie.

Recomandari

Aperitive