- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pachetele de carne si cascaval pot fi servite ca aperitiv in zilele de week-end sau ca gustare de dupa masa.Dezavantajul este ca aceste pachetele trebuiesc consumate in max 24 de ore deoarece contin carne tocata si multe oua care se altereaza rapid.
Ingrediente
- 250 gr margaina sau unt (pentru uns foile)
- 1 pachet foi de placinta
- 2 galbenusuri de ou (pentru uns pachetelele)
- 500 gr carne tocata
- 2 cepe
- 6 oua
- 2 linguri pesmet
- 1 legatura patrunjel verde
- 150 gr cascaval
- 2 linguri unt sau margarina (pentru uns tava)
- sare si piper macinat
Instructiuni de preparare
- Carnea se pune intr-un castron si se condimenteaza cu putina sare si putin piper macinat. Se adauga ouale unul cate unul, pesmetul, ceapa calita putin inainte, verdeata tocata fin si cascavalul ras. Se omogenizeaza amestecul si se tine la rece pana se pregatesc foile.
- Separat se intind foile de placinta si se taie deptunghiuri de marime potrivita. Fiecare deptunghi de unge cu untu sau margarina topita si racita. Se pune pe fiecare drptunghi o lingurita de compozitie, dupa care se ruleaza. Pachetelele formate se pun intr-o tava unsa cu unt sau margarina.
- Dupa ce toate pachetelele sunt gata se ung cu galbenus de oua batut usor.tava se baga in cuptorul incins si se coace pana se rumenesc frumos.
- Cand pachetelele sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se racesca apoi se pot servi ca aperitiv sau de ce nu ca fel principal.