- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cosulete de branza cu sparanghel este un preparat care poate fi servit atat ca aperitiv cat si ca fel principal.Cu siguranta invitatii se vor bucura si veti primi numai laude!
Ingrediente
- 1 kg sparanghel
- 200 gr parmezan ras
- 1 lingura de parmezan benzi
- 4 oua
- 1 lingurita de otet balsamic
- extra virgin ulei de măsline
- sare
- piper rosu
Instructiuni de preparare
- Se spala sparanghelul si apoi se curata folosind pentru aceasta reteta numai varfurile.
- Se pune o oala cu apa pe foc in care se fierb usor varfurile de sparanghel, astfel incat ele sa ramana putin crocante, apoi se scurg cu ajutorul unei site.
- Separat se prepara cosuletele .Se pune o tigaie antiaderenta pe foc, iar cand aceasta este incinsa se arunca in tigaie o mana de cereale si apoi parmezan ras, astfel incat sa aibe aceeasi grosime pe toata suprafata.
- Atunci cand incepe sa se topeasca si sa se rumeneasca se da flacara la mic,se ridica marginea cu ajutorul unei scobitori si atunci cand amestecul este ridicat complet de pe tigaie se ia cu o spatula si se asaza intr-o ceasca astfel incat sa se modeleze ca ceasca. Se formeaza cate cosulete doriti si se lasa sa se raceasca.
-
Se taie cateva varfurii de sparanghel pe lungime, apoi se stropeste cu o lingurita de otet balsamic, ulei de masline ÅŸi sare. Se pun varfurile de sparanghel în cosul de cereale si se decoreaza cu oua fierte tari tocate, benzi de parmezan si un varf de cutit de piper rosu. Serviti imediat.