- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnatii banateni desi sunt picanti sunt foarte gustosi, ei fiind deliciosi atat in mancare cat si ca friptura.
Ingrediente
- 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica)
- sare
- 1 lingura ienibahar pisat
- 2 capatani de usturoi
- piper
- 1 lingura boia iute
- 200 ml vin rosu
- mate
Instructiuni de preparare
- Spala bine carnea de porc, apoi da-o prin masina de tocat impreuna cu suturoiul, adaugand la final sare si piper, dupa gust, boiaua si iebaharul.
- Framanta toate aceste ingrediente cu mana, adaugand treptat vinul rosu. lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi umple matele cu ea.
- Leaga matele la capete si lasa sa se usuce.
- Carnatii sunt foarte picanti, ideali pentru mancarurile picante sau la gratar.