Carnati banateni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii banateni desi sunt picanti sunt foarte gustosi, ei fiind deliciosi atat in mancare cat si ca friptura.

Ingrediente

    • 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica)
    • sare
    • 1 lingura ienibahar pisat
    • 2 capatani de usturoi
    • piper
    • 1 lingura boia iute
    • 200 ml vin rosu
    • mate

Instructiuni de preparare

  1. Spala bine carnea de porc, apoi da-o prin masina de tocat impreuna cu suturoiul, adaugand la final sare si piper, dupa gust, boiaua  si iebaharul.
  2. Framanta toate aceste ingrediente cu mana, adaugand treptat vinul rosu. lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi umple matele cu ea.
  3. Leaga matele la capete si lasa sa se usuce.
  4. Carnatii sunt foarte picanti, ideali pentru mancarurile picante sau la gratar.

Recomandari

Aperitive