- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnatii macelaresti sunt de nelipsit de pe masa oricarui gospodar in ziua de Craciun.
Ingrediente
- 700 gr carne de porc
- 300 gr carne de vita
- 1 lingura cu sare
- 2 gr silitra
- piper macinat
- 1 lingurita cu boia de ardei
- 1 capatana de usturoi
- 1/2 lingurita cu ienibahar
- mate subtiri de porc
Instructiuni de preparare
- Tai carnea de porc felii subtiri, freci fiecare felie cu sare si piper macinat si putina silitra, le asezi in vas, le acoperi cu tifon si pui deasupra o greutate.
- Treci carnea de vita prin masina de tocat, o framanti cu sare, piper si silitra. O pui in vas adanc, o acoperi, o lasi la rece cel putin 10 ore, ca si carnea de porc, dupa care o pui in vasul cu carne de porc, amesteci si treci totul prin masina de tocat, adaugi zeama de usturoi si ienibahar, colorezi cu boia de ardei si framanti 1/4 ora cu mana.
- Umpli matele (de pe care s-a indepartat sarea) cu o palnie pusa la masina de tocat, le legi la capete si le lasi la zvantat sau le afumi. Se consuma fripti pe gratar, prajiti sau la cuptor.