- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de pui este un preparat foarte aromat si gustos, acre este mult mai aromata daca este servit rece, dimineata la micul dejun.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2 oua
- 1 lingura unt
- ulei
- piper macinat
- 500 gr paste tip melci
- 250 gr cascaval
- 200 gr smantana
- 2 linguri pesmet
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-o oala, pune pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi pune-le la scurs intr-o sita.
- Spala pieptul de pui, tamponeaza-l cu un servet, dezoseaza-l, taie-l in cuburi potrivite si condimenteaza cu sare si piper.
- Intr-o tigaie, incinge putin ulei si rumeneste bucatile de piept de pui pana devin aurii.
- Unge cu unt un vas termorezistent si tapeteaza-l cu pesmet. si asaza in el pastele scuse amestecate cu smantana , ouale si cubuletele de piept de pui.
- Rade cascavalul deasupra si coace totul 25 de minute, in cuptorul incins.