Carnati proaspeti- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii proaspeti este un aperitiv specific sarbatorilor de Craciun, mai ales in gospodariile unde se sacrifica animalele.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc
    • 500 gr carne de vita sau vitel
    • 1 lingura cu sare
    • piper macinat
    • usturoi tocat
    • 100 ml apa calda
    • mate de porc spalate si curatate
    • 200 gr slanina

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca marunt carnea de vita (sau se trece prin masina de tocat), iar carnea de porc se toaca mai mare, iar la final se amesteca tocaturile.
  2. Se taie cubulete slanina si se pune peste carne impreuna cu sare, piper, usturoi tocat si apa calda.
    Se omogenizeaza. Se framanta tocatura de carne timp de 3-5 minute pentru a se amesteca aromele, se umpu matele si se leaga la capete.
  3. Se despart in bucati de 10-12 cm prin strangularea matului, in felul acesta se frig mai usor si tocatura nu se imprastie cand se pregatesc.

Recomandari

Aperitive