- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnatii proaspeti este un aperitiv specific sarbatorilor de Craciun, mai ales in gospodariile unde se sacrifica animalele.
Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 500 gr carne de vita sau vitel
- 1 lingura cu sare
- piper macinat
- usturoi tocat
- 100 ml apa calda
- mate de porc spalate si curatate
- 200 gr slanina
Instructiuni de preparare
- Se toaca marunt carnea de vita (sau se trece prin masina de tocat), iar carnea de porc se toaca mai mare, iar la final se amesteca tocaturile.
- Se taie cubulete slanina si se pune peste carne impreuna cu sare, piper, usturoi tocat si apa calda.
Se omogenizeaza. Se framanta tocatura de carne timp de 3-5 minute pentru a se amesteca aromele, se umpu matele si se leaga la capete.
- Se despart in bucati de 10-12 cm prin strangularea matului, in felul acesta se frig mai usor si tocatura nu se imprastie cand se pregatesc.