- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varzarile sunt niste aperitive delicioase care se pot servi atat calde cat si reci, fiin foarte satioase si gustoase.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 300 ml lapte
- 50 ml unt topit
- 100 ml ulei
- 1 varza murata
- 4 oua
- 50 gr drojdie
- zahar
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se toaca varza cat mai fin, se stoarce bine, apoi se caleste in ulei incins. Cand s-a inmuiat, se pune piper, se amesteca bine si se da deoparte. Se cerne faina, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia desfacuta in putin lapte cald, apoi se acopera si se lasa 15 minute.
- Se adauga ouale batute, putina sare, putin zahar si untul topit. Se amesteca, adaugand treptat laptele si se framanta aluatul pana cand se dezlipeste de pe degete, dupa care se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul.
- Dupa vreo ora, se ia cate un pumn de aluat, se preseaza putin si se pune in mijloc umplutra dupa care se inchide. Se pun varzarile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou si se baga in cutporul incins pana se rumenesc frumos.