- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii delicia sunt un deliciu indiferent daca sunt preparati cu o anumita ocazie sau nu. Cartofii delicia se pot servi atat ca aperitiv cat si ca fel principal de mancare,
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 250 gr sunca presata
- 50 gr unt
- 2 oua
- 200 gr cascaval
- sos alb
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Cand sunt reci se taie felii, deoarece daca se taie cat sunt calzi se sfarama.
- Se prepara sosul alb, apoi se amesteca cu doua galbenusuri si cu albusurile batute spuma. Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt, se asaza feliile de cartofi, se stropesc cu unt si se presara cu cascaval ras. Peste feliile de cartof se pune un strat de sunca presata taiata cuburi mici, apoi un strat de sos alb si din nou cartofi, cascaval si sunca, iar deasupra sos alb.
- Se presara totul cu cascaval ras si se introduce vasul in cuptor sa se coaca cartofii, la foc mic. Cand compozitia este crescuta si rumenita frumos se scoate vasul din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se poate servi.