- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofi umpluti picanti se prepara usor si pot fi serviti atat ca apertive cat si ca fel principal sau garnitura.
Ingrediente
- 8 cartofi mijlocii
- 100 gr cascaval
- 4 linguri smantana
- 4 catei de usturoi
- piper macinat
- 4 rosii
- 50 gr frunze de busuioc
- 1 lingurita boia iute
- 2 linguri unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata bine, apoi se fierb in coaja intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa fiarba pe jumatate, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Se taie cartofii in jumatate,pe lungime, si se scobesc cu o lingura, lasand o margine de circa 0,5 cm.
- Din frunzele de busuioc se face un piure, iar rosiile se curata de seminte. Miezul de la cartofi se amesteca cu smantana, se adauga boiaua de ardei, busuiocul si usturoiul pisat. In cele din urma, se adauga rosiile taiate cubulete foarte mici, sare si piper, dupa gust.
- Jumatatile de cartofi se ung cu unt topit, se umplu cu amestecul cu rosii si se introduc in cuptorul incins, pentru 10 minute. Se scot, se presara cu cascaval ras si se introduc din nou la cuptor pana cand se rumenesc frumos, apoi se scot si se servesc.