- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul aperitiv cu branza si rosii poate fi un aperitiv perfect de sarbatori sau la mesele festive, sau poate fi o masa ideala in zilele de vara cand doriti ca consumati mancaruri usoare,dar pline de vitamine.
Ingrediente
- 100 gr telemea de oaie tare
- 5 oua
- 200 gr telemea de vaca
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- 8 rosii cherry
- 4 linguri seminte de dovleac crude
- 1 plic praf de copt
- 300 gr faina
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Bati albusurile spuma tare cu putina sare.Se incorporeaza treptat galbenusurile batute cu uleiul, morcovul si telemeaua de oi data pe razatoarea mica. Tai telemeaua de vaca cubulete care apoi le tavalesti prin faina impreuna cu jumatate din semintele de dovleac si 4 rosii cherry taiate jumatati si curatate de seminte. Le adaugi in vasul cu albusuri, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si incorporezi usor faina amestecata cu praful de copt.
- Torni compozitia intr-o tava de cozonac imbracata in hartie de copt, presari semintele de dovleac ramase si o introduci la cuptor pentru 30 de minute.
- Scoti tava, asezi deasupra checului celelalte 4 rosii ramase si il bagi in cuptor pentru inca 30 de minute, la foc mic.
- Checul trebuie sa fie rumenit frumos. Il lasi sa se raceasca si il servesti taiat feii, decorand fiecare portie cu o rosie cherry taiata sferturi.