Chec aperitiv cu dovlecel si sunca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chec aperitiv cu dovlecel si sunca este varianta ideala pentru un pranz sanatos in zilele de vara.Ceea ce este interesant este ca acest preparat este mult mai delicios daca este consumat rece dupa ca a stat la frigider cateva ore.

Ingrediente

    • 400 gr dovlecei
    • 100 gr branza telemea tare
    • 100 gr sunca presata
    • 125 ml ulei
    • 2-3 linguri pesmet
    • 125 gr gris
    • 1 ceapa
    • 2-3 catei de usturoi
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 2 oua
    • 1/2 plic praf de copt
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Speli dovleceii, ii dai pe razatoarea mare, apoi ii presari cu putina sare si ii lasi 10 minute sa se scurga de apa.Storci bine dovlecelul ras si-i asezi intr-un castron mai mare. Adaugi sunca presata taiata cubulete mici si branza data pe razatoarea mica. Pui morcovul dat si el pe razatoarea mica, si ceapa si usturoiul tocate marunt.
  2. Amesteci bine compozitia, adaugi galbenusurile de ou, uleiul, pesmetul,grisul, praful de copt si patrunjelul verde tocat marunt.
  3. Candimentezi cu sare si piper, dupa gust, si incorporezi usor galbenusurile batute spuma tare. In cazul in care amestecul este prea subtire se mai adauga putin pesmet.
  4. Torni compozitia intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu pesmet si o bagi in cuptorul incins, unde o lasi timp de o ora pana se rumeneste frumos.
  5. Checul se serveste cald, dar si rece alaturi de cartofi natur sau cu salata de cruditati.

Recomandari

Aperitive