- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta-aperitiv delicioasa pentru mese festive in familie. Avantajul acestei retete este ca o puteti prepara chiar cu 2 zile inainte. Se pastreaza foarte bine la rece iar gustul este la fel de bun!
Ingrediente
- 500 gr de carne tocata amestec porc cu vita
- 2 cepe
- 200 gr de iaurt natur
- 100 ml de vin alb
- 2-3 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
- 3 oua
- 1 lingura de boia de ardei
- ulei
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amesteci faina cu plicul de praf de copt. Cureti ceapa, o speli apoi o toci marunt.
- Intr-o tigaie pui ulei si il lasi sa se incinga apoi adaugi ceapa si carnea, iar cand acestea incep sa se rumeneasca adaugi faina amestecata cu praful de copt. Amesteci energic si continuu pentru a nu se forma cocoloase.
- Adaugi iaurtul, vinul, ouale batute in prealabil si condimentezi cu sare si piper. Amesteci bine toate ingredientele si amestecul rezultat il pui intr-o tava de chec unsa cu ulei.
- Incingi cuptorul la 180 grade Celsius apoi bagi tava in cuptor. Coci compozitia pentru 30-40 de minute.
- Checul dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca complet inainte de a se taia felii.