- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de cartofi este un preparat aperitiv de post care se prepara usor si este foarte gustos.
Ingrediente
- 6-7 cartofi
- 4 linguri cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- sare
- piper macinat
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli cartofii, ii pui sa fiarba in apa calda cu sare, ii scoti cand coaja crapa usor. Ii lasi sa se raceasca si-i treci prin masina de tocat. Sarezi, piperezi si pui faina peste ei ca sa se lege, apoi faci un sul gros pe planseul presarat cu faina. Tai cu cutitul bucati late de 2 cm, le treci prin pesmet si le prajesti in ulei incins.
- Nu lucrezi cu cartofi reci, gustul lor se schimba repede. Chiftelele le scoti pe servetele, le treci pe platou ornat cu legume de sezon si crengute de patrunjel.
- Servesti chiftelele calde, ca aperitiv, cu sau fara paine.