Oua cu creveti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale cu creveti sunt un aperitiv delicios si rapid de preparat. Este genul de aperitiv cu care va veti surprinde mereu invitatii.

Ingrediente

    • 4 oua
    • creveti
    • 1 lingurita mustar
    • 50 gr unt
    • 2 linguri faina
    • patrunjel verde tocat
    • 50 gr cascaval ras
    • 300 ml lapte dulce
    • piper negru macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Din faina,  30 gr unt si lapte se prepara un sos alb.
  2. Crevetii decorticati se amesteca in sosul alb cu patrunjel verde tocat, o lingurita de mustar, sare si piper, dupa gust.
  3. Se fierb ouale, mai tari, se curata de coaja, apoi se taie felii sau sferturi, amestecandu-le apoi usor in sos.
  4. Se toarna  totul pe o tava antianderenta, unsa cu putin unt, se presara un strat de cascaval ras si se baga totul in cuptorul incins, sa se gratineze.
  5. Ouale cu creveti se servesc calde, dupa preferinta, stropite cu zeama de lamaie.

Recomandari

Aperitive