- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale cu creveti sunt un aperitiv delicios si rapid de preparat. Este genul de aperitiv cu care va veti surprinde mereu invitatii.
Ingrediente
- 4 oua
- creveti
- 1 lingurita mustar
- 50 gr unt
- 2 linguri faina
- patrunjel verde tocat
- 50 gr cascaval ras
- 300 ml lapte dulce
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Din faina, 30 gr unt si lapte se prepara un sos alb.
- Crevetii decorticati se amesteca in sosul alb cu patrunjel verde tocat, o lingurita de mustar, sare si piper, dupa gust.
- Se fierb ouale, mai tari, se curata de coaja, apoi se taie felii sau sferturi, amestecandu-le apoi usor in sos.
- Se toarna totul pe o tava antianderenta, unsa cu putin unt, se presara un strat de cascaval ras si se baga totul in cuptorul incins, sa se gratineze.
- Ouale cu creveti se servesc calde, dupa preferinta, stropite cu zeama de lamaie.