- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele picante umplute cu carne la borcan sunt foarte gustoase si satioase, ele fiind perfecte atat ca aperitiv cat si ca fel principal.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 2 oua
- 20 linguri faina cernuta
- 1 l lapte
- 200 ml apa rece, sifon sau apa minerala
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 2-3 bucati de carne de porc la borcan
- 3-4 carnati
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingura cu verdeata tocata (marar, tarhon sau patrunjel)
- 3-4 frunze de menta
- piper (pentru umplutura)
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 2 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 45 minute
- Faceti clatitele dupa metoda clasica; spalati ouale, stergeti cu servetele, spargeti in castron adanc. Adaugati 3-4 linguri cu faina, amestecati, subtiati cu lapte si apa, sarati si adaugati restul de faina si lapte.
- Daca laptele lipseste, folositi apa minerala. Ungeti o tigaie cu ulei, turnati aluat cu un polonic, rumeniti clatitele pe ambele parti si strangeti-le pe un platou.
- Tocati ceapa marunt si caliti cu 2 linguri de ulei. Lucrati cu vasul acoperit. Dupa 5 minute adaugati carnea si carnatii tocate bucati mari si lasati sa fiarba 2-3 minute, apoi trageti cratita de pe foc, adaugati verdeata tocata, putina sare si piper, amestecati omogen si umpleti clatitele.
- Asezati-le in randuri stranse in tava unsa cu ulei, turnati deasupra lor bulion desfacut intr-un pahar cu apa fierbinte si condimentati cu frunze de menta.
- Puneti tava in cuptor pentru jumatate de ora, la foc potrivit.
- Serviti clatitele umplute ca un fel de mancare, langa vin alb.