Racitura de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Racitura de curcan este un aperitiv delicios specific sarbatorilor de iarna.

Ingrediente

    • 2 tacamuri de pui
    • 1 tacam de curcan
    • zarzavat de supa
    • sare
    • usturoi
    • 1 piept de curcan

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se curata, se spala cu multa apa rece si se pune sa fiarba in multa apa rece, cu 1 lingura cu sare.Se spumuieste des si se lasa sa fiarba 3-4 ore descoperit.
  2. Cand carnea se inmoaie se pune la fiert zarzavatul de supa (o telina mica, 2 morcovi, 3-4 cartofi, 1 praz) care se scoate dupa 1/2 ora.
  3. Carnea se alege de pe oase si se pune in vase adanci ornate cu felii de morcovi, telina si gogosari murati. Se acopera cu zeama de carne care trebuie sa fie gelatinoasa.
  4. Usturoiul se curata, se piseaza, se face mujdei si se pune in zeama calda de carne. Zeama se strecoara si se umplu vasele in care s-a pus carnea.
  5. Astfel pregatite raciturile se pun in camara aerisita si se lasa jumatate de zi (nu se pastreaza in frigider, coagularea aspicului se face mai usor la temperaturi intre 10°-18° decat la frigider).
  6. Se serveste ca aperitiv, lasata in vasele in care s-a facut, sau se taie felii mari care se pun langa alte aperitive.

Recomandari

Aperitive