- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crochetele de cartofi cu smantana este un preparat delicios care poate fi servit atat ca aperitiv cat si ca garnitura alaturi de friptura si de salata preferata.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 4 linguri faina
- 1 varf de cutit bicarbonat
- smantana
- 1 ou
- ulei pentru prajit
- 25 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se spala si se pun cu tot cu coaja sa fiarba intr-o oala cu apa si sare. Cand s-au fiert, se scurg de apa, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Pasta rezultata se amesteca cu ou, faina, untul, bicarbonatul, se adauga sare si se framanta bine pe o planseta.
- Din compozitia obtinuta se fac crochete mici care se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
- Cand s-au rumenit se scot pe un servet sa se scurga surplusul de ulei, apoi se asaza pe o farfurie si se servesc fierbinti, stropite cu smantana.