- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogoselele cubaneze sunt foarte gustoase si aromate, ele putand fi servite atat ca aperitiv cat si ca gustare pentru micul dejun.
Ingrediente
- 500 gr morcovi
- 3 legaturi patrunjel verde
- 3 legaturi hatmatuchi
- 400 gr cascaval
- boia de ardei rosu
- 5 cepe mari
- 500 gr faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- cimbru
- apa
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica sau prin masina de tocat. Cepele se curata, se spala si se toaca fin, la fel si patrunjelul si hatmatuchiul. Cascavalul se rade, faina se amesteca cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
- Se prepara un aluat, din faina si apa, de consistenta unei smantani groase. In aluat se introduc legumele tocate, verdeata, cascavalul ras, sare, piper, boia de ardei si cimbru, si se amesteca totul foarte bine. Compozitia rezultata trebuie sa aiba o consistenta incat sa nu cada de pe lingura.
- Se pune ulei sa se incinga intr-o tigaie, iar cand acesta este incins se ia cu lingura din compozitie si se pune in tigaie sa se prajeasca. Se lasa cateva minute pana cand suprafata se rumeste si se intareste, apoi se intorc sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
- Cand sunt gata se scot gogoselele pe un servet absorbant sa se scurga tot surplusul de ulei, apoi se pot servi.