- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de somon si cod le puteti servi calde, ca fel principal, sau reci ca aperitiv delicios.
Ingrediente
- 600 gr file de somon
- 600 gr file de cod
- apa clocotita
- otet din vin alb
- 4 cartofi albi mari, fieri si zdrobiti
- 2 cepe rosii,tocate marunt
- 2 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati marunt
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1 legatura marar, tocat
- 2 lamai
- pesmet
- 100 gr unt
- 200 ml ulei
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii:
- Puneti pestele intr-un castron mare. Puneti pe foc o oala cu apa si sare si lasati sa clocoteasca. cand apa incepe sa dea in clocot adaugati 3 linguri de otet si turnati-o imediat peste peste si acoperiti vasul cu capac.
- Dupa 20 de minute scoateti cosul, iar dupa inca 10 minute scoateti si somonul. zdrobiti putin bucatile de peste cu furculita, amestecati-i cu cartofii fierti si zdrobiti, cu ceapa, ardeii, verdeturile, sucul de la cele 2 lamai si coaja rasa de la o lamaie, potrivind gustul de sare si piper.
- Incercati sa nu zdrobiti prea tare pestele, pentru ca textura amestecului sa nu se faca ca o pasta.
- Fromati chiftele si tavaliti-le prin faina, apoi prajiti-le in unt cu ulei, pana se rumenesc pe ambele parti. Cand sunt gata se scot pe servete absorbante ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi se pot servi.