- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Platoul cu oua umplute si salata de legume este solutia perfecta pentru un aperitiv delicios si gustos alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 12 oua
- 4 linguri maioneza
- 20 gr caviar
- 1/2 lingurita ceapa verde tocata fin
- 1/2 lingurita zahar
- 2 linguri margarina
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita pasta de ardei
- 1 lingura hrean ras
- cateva rondele de masline
PENTRU SALATA DE LEGUME:
- 900 gr amestec de legume congelate
- 1 lingura otet
- 4 linguri ulei de masline
- piper macinat
- 150 gr iaurt natur
- 1 lingura mustar
- sare
- 4 felii sunca afumata
Instructiuni de preparare
- Fierbi ouale tari, apoi le tai in jumatati si le scoti galbenusurile. Zdrobesti cu furculita si le freci cu margarina, maioneza, piper si sare, dupa gust.
- Oparesti legumele congelate, apoi le scurgi. Amesteci iaurtul cu mustarul si otetul, uleiul de masline, sare si piper, dupa gust, si cu drressingul obtinut stropesti legumele.
- Imparti crema de galbenusuri in trei. Amesteci prima parte cu praful de usturoi. Umpli 8 jumatati de ou fiert si le decorezi cu caviar. Amesteci a doua parte cu ceapa si pasta de ardei. Umpli alte 8 jumatati si ornezi cu rondele de masline. A treia parte o amesteci cu hreanul ras si zaharul si umpli cu ea ouale ramase.
- Pe un platou mare, asezi salata de legume, decorezi cu sunculita si aranjezi ouale pe marginea platoului.