- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sfecla umpluta este un preparat plin de vitamine si foarte aromat, fiind indicat sa se consume la orice ora din zi.
Ingrediente
- 6 sfecle de marimea unui mar
- sare
- 100 ml otet din vin diluat
- 1 radacina de hrean rasa
- piper macinat
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 mere
- 100 gr mazare
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- 1 telina mare
- 1 cartof
- 6 felii sunca presata
- 100 gr maioneza
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Speli sfecla si o puui la fiert pentru o ora, in apa usor sarata. O lasi sa se raceasca in apa in care a fiert, apoi o cureti de coaja.
- Tai sfecla in jumatati pe le scobesti cu ajutorul unei lingurite, pentru a obtine cupe cu peretii de 1 cm. Pui sfecla intr-un vas si le stropesti cu un sos format din otet, zahar, ulei, hrean ras, sare si piper si le lasi la marinat 3 ore.
- Intre timp, fierbi mazarea, telina si cartoful, curatate si spalate bine. Cand sunt fiert tai in cubulete cartofii, sunca, merele si telina. Le amesteci cu maioneza, patrunjel fin tocat, zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper, dupa gust.
- Umpli jumatatile de sfecla cu acest amestec si decorezi cu rondele de lamaie.