- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciocolata cu nuca de cocos este usor de preparat si numai buna pentru un desert racoritor, aromat si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 5 linguri lapte dulce
- 125 gr lapte condensat
- 60 gr unt, la temperatura camerei
- 200 gr ciocolata neagra de menaj
- 30 gr zahar tos
- 140 gr fulgi de nuca de cocos
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 2 ore
- Se topeste ciocolata in lapte, la bain-marie, iar o tava se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.
- Se pune ciocolata topita in tava, se niveleaza cu un cutit trecutptin apa rece si se lasa la frigider o ora. Apoi se scoate ciocolata din tava, in bucata intreaga, daca se poate, apoi se asaza tot in tava dar cu fata in sus.
- Se amesteca cu mixerul untutl, zaharul, lapetele condensat si nuca de cocos pana se obtine o compozitie cremoasa. Se intinde crema peste stratul de ciocolata, se niveleaza si se mai baga la frigider pentru inca o ora.
- In momentul servirii se portioneaza si se serveste pudrata cu fulgi de nuca de cocos.