- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu ardei copti este un aperitiv pe care il puteti prepara si la mesele din familie, de la sfarsitul saptamanii.
Ingrediente
- 6-8 rosii
- 6 ardei
- 2 felii de paine
- usturoi
- sare
- piper
- verdeata
- 3 linguri cu ulei
- busuioc sau menta
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Coci ardeii pe foc iute, ii acoperi pentru 15 minute si-i cureti de coaja si seminte. Ii rupi fasii, ii lasi in farfurie.
- Speli rosiile, le decupezi cu varful unui cutit ascutit in jurul coditelor, le golesti de miez. inlaturi semintele, toci restul marunt si amesteci cu ardeii.
- Toci marunt 4-5 catei de usturoi. Tai feliile de paine in cuburi mici, pe care le rumenesti in ulei, le scoti si le pui peste ardei. Amesteci usturoiul cu uleiul ramas, sarezi, condimentezi cu busuioc sau menta tocata, torni peste ardei si omogenizezi. Umpli rosiile, lasi o ora la rece pentru a se amesteca gustul si aromele si servesti ca aperitiv, decorata fiecare rosie cu crenguta de marar sau patrunjel, langa paine proaspata.