- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele felii este un aperitiv delicios de post, dar trebuie sa aveti grija deoarece sunt gretoase.
Ingrediente
- 4 vinete mijlocii
- 2 linguri cu faina
- sare
- 200 ml ulei
- 2 linguri cu pesmet
- sare
- usturoi
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Faci un mujdei de usturoi in care pui sare si patrunjel tocat. Speli vinetele, le tai felii groase de 2 cm, le presari cu sare, le pui pe fund de lemn sau pe farfurie mai mare, cu o greutate deasupra si le lasi sa se scurga o ora. Vinetele au multe toxine, iar sarea antreneaza indepartarea acestora. Speli vinetele, le usuci in prosop curat, le treci prin faina, apoi, prin mujdeiul de usturoi si prin pesmet.
- Prajesti in ulei incins, care va face o crusta ce va impiedica leguma sa se imbibe cu ulei. Le scoti pe un platou pe care ai intins servetele de hartie, le asezi pe platou curat dupa 15 minute si le
servesti calde, cu felii de rosii si gogosar si paine proaspata.